Toetsing

Toetsing is een essentieel onderdeel van het onderwijsproces. Een toets vertelt je wat je weet en kunt. Tenminste… als de toets valide en betrouwbaar is. Azoel wil graag een bijdrage leveren aan kwalitatief goede toetsing.

Azoels expertise

Als onderwijsonstelling wilt u graag een goede toets. U zoekt een objectieve ontwikkelaar, dus niet de docent, met onderwijskundige kennis. Een leergierig persoon die zich snel inleest in verschillende vakgebieden. Iemand die tijdig en betrouwbaar werk aflevert, en zeer nauwkeurig is.

Daarvoor bent u bij Azoel aan het goede adres. Azoels biedt analytisch vermogen, onderwijskundige kennis, acuratesse en betrouwbaarheid. En niet te vergeten: enthousiasme. Toetsen ontwikkelen en screenen is een mooi vak!

Azoels uitgangspunten

Bij het ontwikkelen van toetsen is duidelijkheid voor leerling en corrector leidend. Zo ontstaat een betrouwbare toets. Het is een interessante puzzel om de lesstof en leerdoelen te vatten in vraagstellingen. Door die inspanning ontstaat een valide toets. Een goede toets toetst wat er getoetst moet worden.

Bij het screenen van toetsen gelden dezelfde uitgangspunten, namelijk validiteit en betrouwbaarheid. Azoel geeft altijd constructieve feedback, natuurlijk volgens de sandwichmethode. Het is wel zo vriendelijk om te beginnen en te eindigen met positieve noten!

Azoels ervaring

Azoel heeft toetsen ontwikkeld en gescreend voor de moderne talen en voor gammavakken als communicatie, zorg, psychologie en coaching. Het gaat om toetsen voor het voortgezet en mbo-onderwijs.

Zoekt u iemand die toetsen kan ontwikkelen? Of een persoon die de kwaliteit van bestaande toetsen wil verbeteren? Neem dan vooral contact op met Azoel.